Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Ilmastolakkolaiset tarvitsevat tukemme

  • Ilmastolakkolaiset tarvitsevat tukemme

Olen viime päivinä pohtinut paljon nuoria ilmastolakkolaisia Suomessa ja maailmalla. Ruotsalaisen Greta Thunbergin aloittama liike on luomassa kokonaisen sukupolven yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen varhain heränneitä kansalaisia – tämä tekee minut suunnattoman iloiseksi ja toiveikkaaksi.

 

Toisaalta olen ollut myös hieman huolissani. Ilmastoahdistuksen kaltainen maailmantuska tuntuu suurelta taakalta vasta paikkaansa maailmassa etsivän nuoren harteilla. Kun ajattelen itseäni 15-vuotiaana, muistan pohtineeni lähinnä ihastukseni mietteitä minusta, kielikurssin jälleennäkemisbileitä, lukioon pääsyä tai voittaako TPS jääkiekon SM-kultaa – oman kuplani ulkopuolinen maailma ei vielä kovin paljoa kolkutellut ongelmineen.

 

Vaikka kasvurauha on tärkeää, vapaaehtoistyö, aktivismi ja muu vaikuttaminen jo nuorena antaa myös erinomaiset edellytykset tuleviin opintoihin ja elämään yleensäkin. Jos haluamme nuorten osallistuvan päätöksentekoon, meidän tulee kannustaa heitä siihen jo ennen äänestysikää (jota muuten saisi laskea ainakin kuuteentoista kaikissa vaaleissa). Tästä syystä ilmastolakkolaisten kohtaamat vastareaktiot joidenkin aikuisten taholta ovat minua kovasti suututtaneet.

 

Itse halusin jo viedä oman eskarilaiseni Helsingin suurelle ilmastomarssille lokakuussa. Hänen kanssaan tulee pakostakin puhuttua politiikkaa, kun vanhemmat ovat valtuutettu ja piirijärjestön puheenjohtaja. Vaikkei poika vielä puolueita ymmärrä, on hänelle käynyt selväksi, että maailmaa pelastamassa me siellä vihreissä olemme. Sillä ymmärryksen tasolla hän saattoi hyvin osallistua tähän mielenilmaukseen ja nautti tunnelmasta. Isänä toivon, että kytemään jäi pieni aktivismin kipinä.

 

Tämän päivän nuoret ovat paljon vanhempiaan viisaampia ympäristön, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen solidaarisuuden suhteen – jos eivät olisi, olisimme tehneet jotakin väärin.

 

Ei tukahduteta liekkiä, joka heihin on nyt syttynyt.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Ruotsalaisen Greta Thunbergin aloittama liike on luomassa kokonaisen sukupolven yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen varhain heränneitä kansalaisia – tämä tekee minut suunnattoman iloiseksi ja toiveikkaaksi."

Hallelujah!

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasten_ristiretki

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tuollaiset varhaisteinit ovat niitä kaikista helpoimmin johdateltavissa olevia. Tietämystä ei vielä ole, kokemusta ei vielä ole mutta halu päästä esille on suuri. Siksi tuollainen vedätys, heidän valjastamisensa ääri-ideologiopiden juoksutytöiksi ja -pojiksi on mita suurimmass määrin moraalitonta.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Helpompaa se tuntuu olevan aikuisten ihmisten vedättäminen. Katsoo nyt vaikka tätä sunkin kirjoitusta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

#8:
Oliko sinulla jotakin sanottavaa oliko tarkoitus vain sönköttää.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #11

Ei tarvii hermostua kun osoitan vain tekemiäni huomioita. Omassa viestissäsihän ei olut muuta kuin vetoamista nuorten ajattelukyvyn rajallisuuteen, joskus kannattaa pohtia sitä myös omalla kohdalla.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #8

Hallitse nuoret, niin hallitset tulevaisuuden, sanoi eräs diktaattori aikanaan viisasti.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Tuollaiset varhaisteinit ovat niitä kaikista helpoimmin johdateltavissa olevia.
.................................

Nämä ilmastoänkyrät kykenevät parhaimmillaankin vain solvaamaan.

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

GRETA-RUKKA

https://blogit.perussuomalaiset.fi/sanna-paasikivi...

Ottakaapa Gretan vanhemmat Greta-rukka pois Tukholman valtiopäivätalon edustalta koululakkoilemasta.
Greta Thunbergiä retuutetaan nyt Davosin talousfoorumia myöten ilmastonmuutosbisneksen ja -propagandan mannekiinina.

Gretalla on opetuslapsia vaikka hän on itsekin vielä lapsi. Nuoria on niin monesti käytetty räikeästi hyväksi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tietämättömien hyväksikäyttöä, hävetkää aikuiset hiilihumpan jytkyttäjät.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Juu, ehdottomasti nelipäiväinen kouluviikko ilmastoaktiiveille. Sitten on perjantaisin aikaa ajella mopoautolla henkkamaukkaan ostamaan viimeisimmän muodin mukaiset kuteet seuraavalle Berliinin globaali solidaarisuus -keikalle.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Tämä nyt ehkä hieman menee ohi aiheen, tavallaan, mutta pakko "avautua". Tuolla oli YLEllä https://yle.fi/uutiset/3-10565705 juuri kuinka toimia jota pelastaisi ilmastoa. Siellä mainittiin esim. kuinka paljon vaikuttaisi CO2 päästöihin jos jättäisi yhden kaukolennon väliin. Asian tekee hyvin naurettavaksi se, että sillä ei vähentäisi päästöjä juuri ollenkaan, nimittäin kyllä se lentokone joka tapauksessa lentäisi sinne kaukomaille. Tietysti tässä kuvitellaan sitä, että kun tarpeeksi moni jättää lentämättä, niin ei niitä koneitakaan sinne enää lennätettäisi, näinhän siinä tulisi kyllä käymään mutta taitaa tuo olla liian hidas tapa vaikuttaa. Ja jos nyt kuitenkin on niin, että se CO2 ei lopultakaan niin vaarallinen ole mitä annetaan ymmärtää.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

"Ei tukahduteta liekkiä, joka heihin on nyt syttynyt."

Erityisesti pidän tuosta motto huipennuksesta. Mitenkäs se olikaan ei savua ilman tulta, eikun hiilidioksidia.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Tapiolla ei ole tähänkään päivään mennessä sytyttänyt pääkopassa, moni nuorikin on sinua paremmin asioista perillä ja se jos joku on hyvä asia :)

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

A** P**** Hiltusen täytyy nyt hieman avata ja kertoa mitä tarkoitat. Paljon yksilöidymmin mitä yrität viestittää, että voin edes jollain tavalla ottaa kantaa sutkautukseesi. Hienoa, että olet herännyt talviunilta. olenkin jo kaipaillut. :) Mutta hiero silmiäsi ihan rauhassa ja harkiten, ja usein reippailu ulkoilmassa saa myös aivosolut heräämään ja tekstin tuottaminenkin onnistuu huomattavasti sujuvammin. Vai painaako opiskelut ja yötkin menee valvoessa, aijai aijai, tulevaisuuden toivomme.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #13

Huomaan että olet kaivannut minua, pitäähän sitä jonkun avata sunkin silmät, tosin ne lienee niin ummessa ettei sun kommentissakaan ollut päätä tai häntää. Tarkoitin sitä että nuoret tietävät enemmän ilmastonmuutoksesta kuin sinä. Tämä on tullut ilmi sun juttujasi lukemalla. Kuitenkin pidät itseäsi jonain tietäjänä asiassa josta sinulla ei ole mitään käryä, täydellinen esimerkki dunning-kruger efektistä. Uliset jostain ilmastonmuutos-professuureista ja -tiedekunnista, liekö olet yliopistoon jalallasi koskaan edes astunut. Osoitat vain oman tietämyksesi rajallisuuden ja ylpeilet kuin tietäisit jotain. Ja sekös on huvittavaa ja säälittävää samaan aikaan.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #46

Hienoa että Antti Petteri toit esille tuon diagnoosin. Tämä ylivertaisuusvinouma todellakin löytyy niiltä, jotka luulevat tietävänsä tai tiedettävän ihmisen häiriötason ilmastoon. Olen ollut tekemisissä jatkuvasti yliopistoihin vaikka en olekaan siellä koskaan opiskellut, luojan kiitos. Olenkin saanut niin monesti ja paljon tuta sitä teoreettisuuden määrää ja tulvaa, joka on aiheuttanut ongelmia käytännön toteutuksiin mm tutkimushankkeissa, joihin olen osallistunut.

Joko muuten selvitit miksi Mekrijärven kokeellisen ekologian tutkimusyksikkö lakkautettiin? Voisit kysyä asiaa vaikka Kellomäeltä. Törmäät varmaan häneen kampuksen käytävillä.

Oletko harkinnut uraa myös vakuutuslääkärinä, siihen sinulla voisi olla kykyjä. Väärässä olemisen tunnustaminen olisi taito, joka sinun täytyy opiskella ihan kantapään kautta. Siitä on elämässäsi paljon hyötyä, siitä olen takuu varma. Vertaa sitä esimerkiksi rikoksien tunnustamiseen.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #47

Oletko ikinä niille yliopiston tyypeille esittänyt noita professuuri- ja -tiedekuntakysymyksiä vai täällä usarissa vaan? Luulisi että joku sulle selvittäisi montakin asiaa jos osaisit vain kysyä.

Kuule, viimeksi jäi vähän paska maku kun aloin selvittää sun juttujasi, niiltä putosi pohja etkä osannut tarjota tietolähteitä tueksi. Siksi en aio selvittää sulle yhtään mitään, fool me twice, shame on me.

Sinä päivänä kun sulta saisi jotain kouriintuntuvaa (lue: vertaisarvioitua) todistetta siitä että sulla jotain hajua aiheesta olisi, voisin kiinnostua tekemään muutakin kuin mollaamaan papukaijailuasi. Siksipä aion vaan turvautua sun kohdalla ihan teidän denialistien omiin taktiikoihin: olet vain johdateltavissa oleva aivopesty lammas joka toistaa muiden sanomisia.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #48

Tietenkin ole keskustellut monenkin kanssa, miksi edes epäilet?
Jos viitsit itse perehtyä aiheeseen riittävästi, sinullekin selviää, ettei ihmisen osuutta tiedetä, ilmaston häiriö, ei muutos. Sen tunnustaa jokainen itsensä arvon tunteva tutkija.

Se että IPCC on laatinut raportin (joka ei ole tutkimus) perustaen arvionsa herkkyyteen, takaisinkytkentään ja pakotteeseen, vetäen arvot hihasta ei vakuuta ketään, joka viitsii sisäistää raportin.

Siksi sinun on myös syytä perehtyä miten ja miksi IPCC on syntynyt.

On joitakin laitoksia, jotka tunnustavat suoraan tämän tosiasian, esimerkiksi Max-Planck-institut

https://www.mpimet.mpg.de/en/institute/mission/

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #49

"Tietenkin ole keskustellut monenkin kanssa, miksi edes epäilet?"

No mitä he sinulle vastasivat? Ja voitko nimetä jonkun näistä "itsensä arvon tuntevista tutkijoista"?

"Se että IPCC on laatinut raportin (joka ei ole tutkimus) perustaen arvionsa herkkyyteen, takaisinkytkentään ja pakotteeseen, vetäen arvot hihasta ei vakuuta ketään, joka viitsii sisäistää raportin.

On joitakin laitoksia, jotka tunnustavat suoraan tämän tosiasian, esimerkiksi Max-Planck-institut"

Eipä tuolta linkkisi kautta löytynyt väitteitä siitä että IPCC olisi vetänyt arvonsa hihasta. Mielenkiintoisia raportteja ainakin löytyy, joista voisi päätellä päinvastaista, esim: https://www.mpimet.mpg.de/en/institute/annual-repo...

Tuosta ylläolevasta tutkimuksesta: "Because observed GMST trends do not allow us to distinguish between simulated climate feedbacks that vary by a factor of three, the claim that climate models systematically overestimate the GMST response to radiative forcing from increasing greenhouse gas concentrations seems to be unfounded."

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuohan kannattaisi järjestää moottorimarssina. Kävelemällä pääsee kilometriä kohden edes lähelle polttomoottoriauton päästöjä vain silloin, jos käyttää polttoaineenaan hyvin pienellä hiilijalanjäljellä tuotettua (kasvis)ruokaa. Kävelyhän lisää ruoankulutusta noin 40-50 kcal/km/hlö, mikä on tietenkin omiaan tuhoamaan maapallon.

Polkupyörällä pääsisi vielä autoakin pienempiin päästöhin varsinkin, jos ei itse polje vaan sähkömoottori vie. Yksi ohjaa, yksi tarakalla ja yksi peräkärryssä. Turvallisuussyistä kuljettaja ei voisi osoittaa mieltä kovin tehokkaasti, mutta kärryssä kelpaisi möykätä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tämä ketju kertoo kommentoija-ukkelien ja heidän tykkääjiensä ongelmista varsin paljon. Olette surkimuksia.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Sanoo ukkeli-ope, joka osaltaan on syypää järjettömään ja perusteettomaan lasten hiilidioksidikulttuurivallankumoukseen, ihan Maon Kiinan tai Pol Potin Kamputsean tyyliin. Voi lapsia ja siten, voi koko yhteiskuntaa, suohon menee että loiskahtaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Virheitten vuosia jatkunut ilmastopaniikin lietsonta on saanut osan lapsista aivan sekaisin ja mitä tekee virheet, no paukuttaa ylpeänä henkseleistä onnistuneesta aivopesukampanjoinnista.
Blogistikin kertoo olevansa ylpeä siitä että on saanut oman lapsensa ahdistumaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Seuraavaksi teinit saavat poliitikot sekoamaan.Belgiassa ympäristöministeri väitti saaneensa tiedusteluviranomaisilta tietoa siitä, että tietyt tahot ovat ulkoa ohjaamassa teinejä.
"Että tuli sanottua mitä?" oli viranomaisten harvinainen ja nopea kommentti.
Ministeri ei myöntänyt valehdelleensa."Tuli mentyä vain hieman liian pitkälle."
Eroilmoitus tuli seuraavana päivänä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Juu, aivopesua on suoritettu onnistuneesti, vielä kun ilmasto sattuisi lämpenemään mallinnusten mukaan, niin...

Käyttäjän tapiosimonen kuva
Tapio Simonen

Ei se ilmasto sitten millään lämpene, kuten alarmistit (ilmastopelottelijat) rummuttavat ja toivovat.

Elämme tällä hetkellä ilmastonlämpönousun paussia eli melko tasaisia globaaleja lämpötiloja on pukannut 2000-luvulla, vaikka hiilidioksidin pitoisuudet ilmakehässä ovat tasaisesti nousseet.

Tätä paussia (pause in english) voi ihailla alla olevassa linkissä (ylinnä kiinnitetty 2019 tilanne) ja sitä alempana sivullani kommentoivat ilmastotutkijat (professori Judith Curry ja professori Valentina Zharkova). Astrofysiikan tohtori Judith Lean kommentoi sivullani omia tutkimuksiaan muutaman päivän kuluttua.

https://www.tapionajatukset.com/36782

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Agatha Christien romaaneissa Hercule Poirot tai neiti Marple ratkaisua selittäessään käyttävät usein ilmaisua: "katsokaa mitä todella tapahtui?".

Tässä nuorten ilmastomarssien kohdalla vastaus on, että nuoret olivat luvatta pois koulusta. Ei ole mikään ihme, että nämä tapahtumat ovat lasten ja nuorten mielestä houkuttelevia, jos kouluopetus on tylsää eikä motivoi. Toivottavasti kukaan ei tämän takia tee vahinkoa opinnoilleen.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Toivotaan, että lakkopäivänä opetusohjelmassa on ilmaston muutos luennot.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Olisiko opetussuunnitelmissa jo vaihdettu tuo muutos -sana => häiriö -sanaan.

Tällä tavalla vältytään puhumasta pieleen menneistä mallinnuksista jne.

IPCC säilyttää kasvonsa, kun nyt onkin otettu käyttöön tuo climate disruption, joka kattaa kaikki sääilmiöt, mukaan lukien Arktisen alueen jäätymisen jne.

Jatkossa kiinnitetään huomiota pelkästään ihmisen toimintaan, fossiilisten polttoaineiden käyttöön, lentomatkustamiseen, lihan syöntiin jne.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Tämä olisi kyllä todella tärkeää, kun siitä seuraa jatkuvasti sekaannusta. Häiriö sana olisi erittäin kannatettava. "Perturbation" sanan käyttöön olen törmännyt, en niinkään "disruption". Muutos (change) sanasta pitäisi luopua tyystin kokonaan, ellei todella tarkoita luonnollista muutosta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #25

Totta että sanan muutos käyttö näissä asioissa pitäisi unohtaa.
Esimerkiksi eräs vasuri HUUSI eduskunnassa, että vieläkö tässä salissa joku kiistää ilmastonmuutoksen olemassaolon. Ehkä typerintä mitä voi suustaan päästää tossa salissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko mitään muita poliittisia verukkeita joihin vetoamalla saa lintsata koulusta niin että virheet silittää päätä? Miten olisi esimerkiksi lintsaaminen päivinä jolloin EI tarjota kasvisruokaa. Tai päivinä jolloin näkee polttomoottoriauton liikenteessä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun lukee näiden ilmastoänkyröiden kommentteja missä tahansa ketjussa asian tiimoilta niin 90% on jonkun nälvimistä tai asian pistäminen vitsiksi. Loput 10% vihjaillaan salaliittoteorioilla. Kertoo paljon kommentoijien kyvystä asialliseen keskusteluun.

Mitään asiallista sanottavaa heillä ei kerta kaikkiaan ole.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sultakaan ei tule koskaan mitään asiaa aiheesta vaan aina muista kommentoijista. Ei toisaalta ihme kun olet puussa roikkunut jo vuosia niin muuhun ei pysty.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#26
Sultakaan ei tule koskaan mitään asiaa aiheesta vaan aina muista kommentoijista.
..........................

Taas yksi nälvintä lisää jonon jatkoksi.

Teidän ilmastoänkyreiden pitäisi osoittaa tieteellisesti väitteenne todeksi, ettei ilmastonmuutos ole ihmisen aiheuttama ja vakuuttaa siitä asiantuntijat. Muutenhan te teette itsenne vain naurunalaisiksi kun väitätte vastoin asiantuntijoiden lähes yksimielistä kantaa asiasta minkä myös arkijärjelläkin pystyy päättelemään kasvihuoneilmiön ymmärtämisen perusteella.

Ihmiset jotka lyövät asian vain vitsiksi ovat itse vitsejä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #29

Sulla on omituinen kuvitelma siitä että nälvintä on vain sun oikeus ja olet lisäksi varsinainen älyn pikkujättiläinen. Koitappa ite todistaa olematon olemattomaksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #31

#31
Koitappa ite todistaa olematon olemattomaksi.
...................................

IIPC:n raportti ilmastonmuutoksesta ei ole "olematon" vaan olemassa oleva asiakirja.

Teidän täytyy siis tieteellisin menetelmin osoittaa se pätemättömäksi eikä peukutella toistenne älyttömyyksille.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #36

No ilmastonmuutoshan on tietenkin tieteellinen fakta mutta sunkin nyt tarttis edes yrittää selittää mitä tarkoitat ilmastonmuutoksella. Se ihmisen aiheuttamaksi oletettu osa on täysin vailla tieteellisesti päteviä ja toistettavissa olevia todisteita vieläkin.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #31

Taitaa tuo nälvintämonopoli olla Makkosen märkä uni.
Mutta kerrotaan hänelle vähän asioiden suuruusluokkatietoja, jos eivät osoittaudu liian haastaviksi.
Suomen päästöjen osuus maailman päästöistä on promillen luokassa, ja laskussa.
EU-Euroopan päästöjen osuus maailman päästöistä on 10 % luokassa. Saksa tuottaa niistä lähes neljänneksen, enemmän kuin 16 kertaisesti Suomen päästöjen verran.
Kiinan vuotuinen päästöjen lisäys on pyörein luvuin 10 kertaa Suomen vuotuiset päästöt.
Suomen päästöillä ei ole ilmaston muutokseen mitään näkyvää merkitystä.
Hyvänä maailman kansalaisena Suomi on kuitenkin vähentänyt päästöjään ja tulee näin tekemäänkin.
Se todellinen ilmastotyö tehdään kehittämällä vähäpäästöisempää energiantuotantoa ja energiatehokkaampia prosesseja. Se on kuitenkin aivan liian vaativaa, ammattitaitoa ja pitäjäneisyyttä vaastivaa työtä noiden vouhottajien kannalta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #38

#38
Suomen päästöillä ei ole ilmaston muutokseen mitään näkyvää merkitystä.
..........................

Vaikuttaa, ettet ole valmis pistämään yhteisen asian puolesta tikkua ristiin ja siksi olet ottanut "miksi vaivautua" -roolin ikään kuin oikeuttaaksesi välinpitämättömyytesi.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #41

#41:
Minulla oli vahva epäilys, että luetun ymmärtämisesi saattaisi olla jossakin heikon ja olemattoman välimaastossa. Todistit juuri tämän epäilyn paikkansa pitävyyden.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #42

#42
Hienoa, että erehdyin ja komppaat täysillä IIPC:n meininkiä :)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Maybe we should start talking about climate disruption, because the things I'm talking about would seem to be highly disruptive. And so maybe the better way to characterize what's happening with these extreme weather events is to think of it as climate disruption. Maybe it more accurately represents the journey we are about to be embarking upon."

https://www.forbes.com/sites/jeffmcmahon/2015/03/1...

"Ehkä meidän pitäisi alkaa puhua ilmaston häiriöistä, koska asiat, joista puhun, näyttävät olevan erittäin häiritseviä. Ja ehkä parempi tapa kuvata näiden äärimmäisten sääilmiöiden tapahtumia on ajatella sitä ilmaston häiriöinä. Ehkä se edustaa tarkemmin matkaa, jonka aiomme olla aloittamassa."

https://www.youtube.com/watch?v=A2quZpTen3M

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Kävisinkö kohta kohdalta läpi nuo John Holdrenin väitteet, mitä hän esittää tuossa videolla.

Max Planck Instituutti hoitaa vastaväitteiden esittämisen.

[We should also remember the words of Albert Einstein....."that no number of experiments will prove me right......it only takes a single experiment to prove me wrong".]

http://www.isthereglobalcooling.com/

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tämän päivän teinit hakkaavat mennen tullen tiedoillaan useimmat jo elämänsä ehtoopuolella olevat. Aina nuoriso on ollut edellisien sukupolvien nähden tietoisimpia ympärillä olevan maailman menosta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

En tiedä, mutta kovin on raskas urakka ollut oikaista joitain koululaitoksemme lapsiini syöttämiä epätotuuksia ilmastosta ja hiilidioksidista siihen liittyen.

Risto Salonen

Niinhän se aina menee: teesi (koulu), antiteesi (vanhemmat) ja synteesi (lopputulema).

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Dilber sarjakuvan piirtäjälle, Scott Adams:lla on asiaa. Miten vakuuttaa ilmastoänlyrät:
https://wattsupwiththat.com/2019/02/20/scott-adams...

Linkissä Scottib video...

Toimituksen poiminnat