Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kansanedustaja lain yläpuolella?

Poliisi ja valtakunnansyyttäjä kertoivat eilen päättäneensä suorittaa esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään puheista – neuvottelujen jälkeen. Pohdinta oli tarpeen erityisesti siksi, että Mäenpää esitti mm. turvapaikanhakijoita vieraslajeihin vertaavat puheensa eduskunnassa, jonka puitteissa kansanedustajan syytesuoja on poikkeuksellisen vahva. Sen murtamiseen vaaditaan peräti 5/6 enemmistö suuren salin äänestyksessä, sikäli kuin valtakunnansyyttäjä lopulta päätyy tätä esittämään.

 

Syytesuojan murtaminen ei kuitenkaan käytännössä ole mahdollista, sillä perussuomalaiset pystyvät yksin kaatamaan yrityksen 39 kansanedustajansa turvin – kuten Jussi Halla-aho jo ilmoittikin heidän tarpeen vaatiessa tekevän. Odotettavissa on poliittista teatteria, jonka päätteeksi perussuomalaiset pääsevät yhtä aikaa sekä tuulettamaan voittoa että uhriutumaan – miksi siis vaivautua?

 

Ensinnäkin syytteen nostaminen ei ole poliittinen päätös, vaikka Halla-aho sellaiseen sitä ehti jo verrata. Jos syyttäjä katsoo esitutkinnan päätteeksi lain tulleen rikotuksi, hänen on edettävä, vaikka lopputulos olisikin ennalta tiedossa. Toiseksi on vaarallista viestiä syyttämättä jättämisellä, että kansanedustajat olisivat lain yläpuolella. Heillä on syystäkin vahva puhevapaus, mutta kansanryhmää vastaan kiihottamista ei sen varjolla voi sallia.

 

Näen tapauksessa vahvoja yhtymäkohtia yhdysvalloissa käytävään keskusteluun presidentti Donald Trumpin asettamisesta virkasyytteeseen:

 

  1. Sanoivat pykälät mitä hyvänsä, päätös on lopulta poliittinen.

  2. Viraltapano vaatii 2/3 enemmistön senaatissa, mitä ei tule tapahtumaan.

  3. Syyteprosessi tarkoittaa bensaa Trumpin noitavainoretoriikan liekkeihin.

  4. Jos syytettä ei nosteta, tunnustetaan presidentin olevan lain yläpuolella.

 

Vaakakupeissa ovat siis toisella puolen poliittisten seurausten pelko ja toisella moraalinen velvollisuus puuttua vihapuheeseen. Tiedämme, että perussuomalaisia ei ole ennenkään kohuilla lannistettu, kuten ei Trumpiakaan. Kansanedustaja Ano Turtiainen totesikin osuvasti vastaavien tuomioiden olevan pikemminkin ”sulkia hatussa”, mitä heidän kannattajiinsa tulee. Monet muistavat varmasti myös Jussi Halla-ahon korkeinta oikeutta vähättelevät lausunnot, kun hänen oma tuomionsa vahvistettiin.

 

Kuten historiasta olemme oppineet, välinpitämätön suhtautuminen tai pään pensaaseen laittaminen kuitenkin vain pahentaa tilannetta. Parasta lääkettä olisi, että tuomitsisimme nämä puheet selväsanaisesti yhtenä rintamana – ja lopettaisimme niiden vastustajien leimaamisen ”ääripääksi”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Vieraslajien kitkemisestä" (Säuberung von Fremdpflanzen) puhtaasta saksalaisuudesta puhui Saksan natsipuolueen pääideologi Alfred Rosenberg Weimarissa 15.10.1944. Ilmaisu on alun perin Friedrich Nietscheltä. Ei voi siis menestyksellä väittää, etteivätkö Mäenpään puheet olisi natsiretoriikkaa.

Rosenberg hirtettiin sodan jälkeen.

https://archive.org/stream/Friedrich.Nietzsche/Fri...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Jouni Snellman, ei tarvitse menneä noin kaukaiseen aikaan kuin kommentissasi esität. Kas kun ihan hiljattain on meillä Suomessa ministeriö käyttänyt ko. sanontaa, joka tietenkin on lähtöisin EU:sta; "Haitallisten vieraslajien pyytäminen ja kitkeminen on suositeltavaa, sanoo, maa- ja metsätalousministeriö."
https://ls24.fi/stt/vieraslajien-pyytaminen-ja-kit...
koittaisitte hieman rauhoittua ja pysytellä maan pinnalla noine muistlmienne kanssa ja yhdistelyillä nykyaikaan. EU:ssa ja jäsenmaissa sattuu ja tapahtuu kaiken aikaa mitä eriskummallisia asioita, kuten vieraslajien kitkemiseen ja hävittämiseen kehoittamista EU:n tapaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Maa-ja metsätalousministeriö puhui eläimistä ja kasveista, Rosenberg ihmisistä, tarkoittaen ainakin juutalaisia, vaikka sanoikin niiden "rehottavan" (ueberwuchern). Samalla tavalla Mäenpää eläimellisti ja esineellisti ihmisiä, tämähän on se homman ydin. Me ei-natsit näemme tässä kyllä ongelman.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Hyvä lause. Me ei-natsit näemme tässä ongelman.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #5

Puhuiko tosiaankin suoraan ihmisistä? Eikös jossain HS:n kirjoituksessa kerrota puhuneen uskonnoista?

Puhui mitä puhui, niin itsepähän vastaa sanoistaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #9

"Puhui mitä puhui, niin itsepähän vastaa sanoistaan."

Päätit silti yrittää valkopestä sanomisia.

Meillä, ei-natseilla, ei ole tarvetta yrittää väittää hänen puheitaan huumoriksi, kääntää puheiden suuntaa eikä myöskään uskotella, että vieraslajikäsite ei olisi ihmisistä puhuttaessa rasistinen.

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen Vastaus kommenttiin #5

Hieno slogan "Me ei natsit" perustahan puolue tuon nimen alle he hee

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mäenpään lausunnossa puhutaan myös invaasiosta. Se on sotaisa termi jota englannin kielessä myös käytetään esim syöpäläisongelmien yhteydessä. Ja sitä käyttää Trump puhuessaan maahanmuuttajista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kaukana sotaisesta termistä on invaasio. Toki sini voi sitä käyttää ihan oman mielikuvitelmaansa perustuen.

Invaasiolla käsitetään sivistyssanakirjan mukaan ainakin esimerkiksi: Tuhohyönteisten invaasio lauma-, massaesiintyminen. Toki maahantunkeutumisena sanaa voi myös käyttää, mutta ei kai sen tarvitse käsittää sotaista toimintaa

Invaasiolla on myös lääketieteessä käytetty merkitys.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin juuri mitä sanoin. Trump käyttää sitä koska se saa mieleen tuhohyönteiset.
Siinä ei ole mitään matkittavaa vaikka suomalaisille ei sanasta heti tuhohyönteiset tulekaan mieleen vaan esim sotilaallinen maihinnousu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lapsuuden lempielokuvani oli Invasion of the Body Snatchers vuodelta 1978, siinä ainakin avaruusoliot käyttäytyivät varsin sotaisasti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #8

Minun lapsuuteni elokuvassa "Tuntematon sotilas" yritti eräs rajanaapurimme invaasiota Suomea kohtaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #61

Niinkö. Minun lapsuuteni elokuvassa "Tuntematon sotilas" sen sijaan suomalaiset hyökkäsivät vanhankin rajan yli ja rupesivat hallitsemaan kokonaisia naapurimaan kaupunkeja, vähän niin kuin venäläiset Ukrainassa vuonna 2014.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #64

Sinä et näköjään ehtinyt mukaan elokuvan alkuun vaan tulit hiukan jälkijunassa. No, sikälis se on anteeksiannettavaa että niin moni muukin on tuon alun missannut, niin elokuvassa kuin todellisessa historiassakin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #75

Taidat sotkea Tuntemattoman Parikan elokuvaan Talvisota.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #79

En sotke enkä sekoita. Talvisota oli ihan eri sotakin.

Tuntematon ,elokuvana ainoa ja oikea on Edvin Laineen tekemä. Kirjana sekin on vielä paljon parempi vallankin se alkuperäinen versio kirjasta eli Sotaromaani.

Markku Hatakka

Marseljeesi, jota ranskalaiset ja mikseivät myös Suomen vasemmistolaiset hoilaa ranskaksi tajuamatta sen sanoja, hehheh:

”Kuuletteko konnuillamme
noitten villien sotilaiden huudon
jotka tulevat teidän syliinne asti
leikkaamaan poikienne ja kumppaneidenne kurkut
(Kertosäe)
Aseisiin kansalaiset!
Muodostakaa pataljoonanne!
Marssikaamme, marssikaamme!
kunnes epäpuhdas veri kastelee peltomme.”

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Mikä tässä on nyt se ongelma?

Meillähän on se etustuksellinen temokratia.
Idea on, että asioita tulee äänestykseen ....painellaan vihreitä sekä punaisia nappeja....ja lopuksi lasketaan äänet ja sillä mennään.

Sitten meillä on perustuslaki, jossa määrätään tiettyjä sääntöjä tiettyihin äänestyksiin.

Perustuslaki onkin sellainen laki, johon sopivissa tilanteissa nämä nyt perustuslakia vastaan kitisevät vetoavat, kun sattuu että se perustuslaki sattuu olemaan puolella.
Nyt sitä ei tarvitsisi ilmeisesti noudattaa, kun siellä olevat pykälät ei juuri tässä kohtaa olekaan kivoja.

Ei se katsokaas oikein voi niinkään mennä, että silloin voidaan noudattaa sääntöjä kun se sattuu vihreille sopimaan ja silloin ne voidaaan sivuuttaa, jos sivuuttaminen on vihreille tärkeää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Mikko, toki persut voivat lainmukaisesti määrävähemmistöllään estää Mäenpään syytteeseen asettamisen. Se vain merkitsee sitä, että persut voivat keskuudessaan määritellä, mitä heidän edustajansa voivat puhujanpöntössä puhua, muilla ei ole siihen sanomista. Kun itsekin sanoistaan tuomittu Halla-aho suhtautuu tunnetusti puolueensa edustajien sanomisiin hyvin vapaamielisesti, niin voimme jatkossa odottaa persuilta kuuluvan eduskunnan täysistuntosalissa aivan mitä tahansa. Jos persuedustaja Mäenpää haluaa jatkossa tehdä puhujanpöntössä puheenvuorojensa päätteeksi natsitervehdyksen, ei ole mitään laillista keinoa estää sitä.

Jos ja kun Mäenpään syytteeseen asettaminen tulee kaatumaan persujen ääniin, niin muut puolueet tulevat kyllä muistamaan sen. Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#22

Pekka, olet aivan oikeassa.

Joten missä se ongelma on?
Hommat menee niinkuin demokraattisesti sovitussa laissa on määrätty.

Kyllä ne äänestäjät neljän vuoden päästä kertovat mitä mieltä asista ovat.

Toki eduskunta voi muuttaa lakia jos näin äänestävät.

Ymmärtääkseni natsitervehdys ei muuten ole laiton?
Mutta sen tehtyään varmaan taas äänesteltäisi siihen kuuluvista toimista jne jne.

Jutun juju on siinä, että mennään lain mukaan.
Jos lakia aletaan soveltaa sen mukaan, mikä sattuu olemaan vihreistä tai kenen tahansa muun mielestä kivaa ja mikä ei...sitten me vasta kuseen joudutaan.

Tämäkin blogisti piipittää, että joku persu olisi "lain yläpuolella".
Tässähän nimenomaan ollaan käsittelemässä persua sen mukaan mitä laki sanoo.
Blogisti vaan haluaisi että vihreiden tahto nousisi lain yläpuolelle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #27

Näin on, lainsäätäjän tarkoittamaa kansanedustajan puhevapauden suojaa voidaan käyttää moneen tarkoitukseen. Jos tämä jää yksittäistapaukseksi, niin asia unohtuu. Jos muiden kuin kantasuomalaisten vertaaminen haittaeläimiin ja -kasveihin ja vastaava retoriikka tulee tavaksi eduskunnan puhujanpöntössä, niin lakia tullaan muuttamaan. Sen estämiseksi, muuten kuin korkeintaan lepäämään jättämiseksi vaalikauden yli, ei persujen parlamentaarinen voima tule riittämään. Halla-aho on nyt paljon vartijana.

Esitit taannoin hurskaan toivomuksen, että esim. Puheenvuorossa ei olisi niin voimakasta kahtiajakoa ja kärjekästä retoriikkaa eri osapuolien välillä (näin ainakin ymmärsin). Siihen voi vain todeta, että älä unta nää … :D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Jos lakien mukaan pitäisi mennä, niin miksi pitäisi estää syyte, jos valtakunnansyyttäjä sitä esittää? Luulisi silloin ”laillisuuspuolueen” haluavan että vapautus tulee oikeuden päätöksellä, eikä kolleegoiden lahjana.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Esitutkinnan takana oleva Vihreä poliisi Pekka Hätönen lienee hyvä puoluetoverisi.

Esitutkintapäätös ei ollut poliittinen... eiku!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En minä ainakaan tiedä kyseisen poliisin puoluekantaa. Mutta kuten hyvin tiedetään, poliisin puoluekannalla on yhtä vähän väliä kuin lääkärin tai räätälin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #21

Selvä, ja kuten jo sanoin, poliisin puoluekannalla on yhtä vähän väliä kuin lääkärin tai räätälin. Hommansa pitää hoitaa vakaumuksesta huolimatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Sepä se. Nyt persut levittävät päinvastaista eetosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #84

Niinkö?
Saksassa kun puoleen, siis Kansallissosialistien väki onnistui vähitellen ”miehittämään” tuomareiden ja poliisivallan avainpaikkoja niin siitä seurasi että vähitellen poliisi alkoi toimimaan juuri tällä tavoin kuin meillä nyt m ennään.
Kun joku husu latoo tulemaan sikkaa rasismia niinpoliisi ei aloita esitutkintaa, sitävastoin kun vihreiden vihaama perussuomainen sanoo jotain niin vihreä puolueen jäsen päättää aloittaa esitutkinnan.
Oletta sopii että tulee myös syyte. Husun tapauksessa asia haudattiin kuten Saksassa jos joku yritti syyttää kansallissosialistia.
Heitä ne värillliset lasit pois ja katso asiaa objektiivisesti.
Olemme jo pitkällä hyvin vaarallisella tiellä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #96

Onko Husu sanonut jotain rasistista? Muistaakseni se sanoi että kaikki persut ovat rasisteja. Ei persut ole mikään etninen ryhmä. Tokihan Husu liioitteli, eihän persuista ole rasisteja kuin vajaa puolet; ne loput ei (mikäli erääseen kummallisspoliitikkoon on uskominen, en nyt muista kuka se typyskä oli joka poliisille tutkintapyynnön teki) tiedä mitä rasismi tarkoittaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-ahon toimintaa voi tosiaankin luonnehtia härskiksi politikoinniksi. Hän epäilee yksittäisen virkamiehen käyttävän virka-asemaansa väärin ja lisäksi ilmoittaa etukäteen, että oikeudenkäynti tullaan estämään poliittista valtaa käyttäen. Tästä tulee mieleen nolosti päättynyt presidentti Donald Trumpin yritys vaikuttaa Ruotissa syytteessä olleen USA:n kansalaisen oikeudenkäyntiin polittisesti vaikuttamalla. Ruotsi piti päänsä ja ilmoitti, että Ruotsissa poliitiikot eivät määräile viranomaisia ja oikeuslaitosta yksittäistapauksissa.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Profiilista: "Ehdolla eduskuntaan 2019"
Ehkäpä sitkeys vielä palkitaan?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joo, se on sääli että kaiken maailman villetampiot menee läpi mutta hyvä mies jää rannalle.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Demokratia on persiistä, eikö?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #15

Ei toki. Kansa saa sellaiset edustajat kuin ansaitsee. Jokaisella on vain yksi ääni, ja jos joku haluaa antaa sen ainoan äänensä tampiolle, ei kukaan voi kieltää.

Käyttäjän VilleSavonlahti kuva
Ville Savonlahti

Voi, Risto! Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. :D

Oliko jotain kommentoitavaa itse tekstiin vai tulitko muuten vain moikkaamaan?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Seurataan asian kehittymistä. Vihapuheiden suhde vihatekoihin on sillä tavalla erikoinen, että oikeistolaiset vihapuheet johtavat vihatekoihin (pienehkö osa Europolin alueen terroriteoista on oikestoterrorismia), mutta islamilaiset tai vasemmistolaiset vihapuheet eivät johda, koska niistä vihapuheista ei näy tuomioita tulevan? Kuitenkin iso osa terroismista oikeuteen saatetuista on jihadisteja.
Nyt meillä taitaa olla islamilainenkin vihapuhuja ja kansanedustajaksi päässyt syynissä. Ehkä muutoksen merkkinä?
Eihän blogisti ollut unohtanut?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Joka kerta kun Halla-aho avaa suunsa, saa olla siivoamassa verbaalisia jätöksiä pois. Ensimmäisenä roskakoriin lentää sana "haittamaahanmuutto".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, muualla täällä eräs "kolmen akateemisen tutkinnon" pelle kirjoitti, että lainsäätäjänä kansanedustaja on lain yläpuolella.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Max, jostain syystä tuo häipyi Puheenvuorosta yhtäkkiä, jälkiä jättämättä. Minun kommenttini hänelle jäivät jäljelle vähän kuin ilmaan roikkumaan ...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Todellinen ”Jarkko Mynttinen” näyttäisi olevan aivan eri henkilö, tämä ”akateemikko” oli trolli.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #47

Olihan täällä joskus joku Yrjö Koskinenkin, joka mustavalkoisessa kuvassa näytti ihan Johnny Weismülleriltä. Kreegah! Tarzan bundolo!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minut on bannattu Mäenpää-Louekosken blogista. Kirjoitin Vahteran blogiin jääviydestä.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Äärioikeisto kirkuu poliisimme olevan politisoitunut.

Ja nyt olisi poliisin pitänyt poliittisin perustein jättää tämän Mäenpään sanomiset tutkimatta...

Hohhoijaa

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

https://yle.fi/uutiset/3-10920671?origin=rss

Helsingin poliisi on varmaan tuota kirkuvaa äärioikeistoa.

"Helsingin poliisi käynnisti selvityksen tutkinnanjohtajasta, "Kielteistä palautetta tullut" – Vihreätaustainen poliisi tutkii kansanedustajia"

Käyttäjän VilleSavonlahti kuva
Ville Savonlahti

Ei nyt kauheasti vakuuta Aapion toiminta.

Hätönen itse kertoo ettei ole enää vihreiden jäsen. Puolueen jäsenyys on myös arkaluonteista tietoa jota ei noin vain "selvitellä".

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #28

Kenties poliisin julkisessa virassa henkilön ollessa, tuo sidonnaisuuksien arkaluonteisuus ei niinkään päde.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #28

Eikös siinä tapauksessa olisi hyvä pelata varman päälle ja vaihtaa tutkija?

http://www.espoonvihreat.fi/staff-members/pekka-ha...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #28

Saako Halla-aho vaihdettua yhdellä ulostulollaan rikosjutun tutkinnanjohtajan? Nyt testataan, elämmekö jo orbanilaisessa Suomessa.

Se on hyvää yötä oikeusvaltio, jos Halla-aho saa tahtonsa läpi.

https://yle.fi/uutiset/3-10920671

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #31

Saako ps-puolueen kunnanvaltuutettuna oleva poliisimies hoitaa matuihin liittyviä poliisitehtäviä?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #33

Jos tarkoitat "matuilla" maahanmuuttajia, niin aika varmasti saa.

Tosin ei tuo vihreiden ehdokkaana ollut poliisi (harvinaisuus sinänsä) mikään kunnanvaltuutettu ole.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

Matu tarkoittaa maisematutkimusta tai maahanmuuttajien tuettua opetusta. Muuta asiallista käyttöä tuolle lyhenteelle ei ole tullut vastaan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #31

Jouni, kyllä poliisipäälikölle ovat lähettäneet kansalaiset s-postia tuosta tutkinnnanjohtaja nimittämisestä tutkimaan kolmen kansanedustajan mahdollista rikosta. Et voinut mitenkään taas ottaa esille kuin yksin Halla-ahon, vaikka ylen uutiskirjoituksen mukaan hän puhui mielestäni kaikista kolmesta tutkinnasta.

"Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kritisoi voimakkaasti Uuden Suomen jutussa sitä (siirryt toiseen palveluun), että muiden puolueiden kansanedustajien toimia tutkii vihreätaustainen poliisi."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

Halla-aho on varmaankin lähettänyt mölisevät trollinsa Aapion ja muiden poliisien kimppuun kaikilla palstoilla ja kanavilla. Toivottavasti eivät taivu painostuksen alla.

Halla-aholle ei oikeasti kuulu pätkääkään se, minkä-"taustainen" poliisimies hänen puoluetoverinsa rikosepäilyä tutkii.

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen Vastaus kommenttiin #39

Jouni Snelman, "Halla-ahon mölisevä trolli joukko, poliiseita kiusaamassa" Rauhoitu nyt, ihan lapsellista

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

Niinhän Halla-aho on toiminut jo kymmenen vuotta.
Tökeryys on ps'llä ohjelmallinen keino.
Esim Astrid Thorsiin kohdistunut vaino.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #48

Lopeta, Minna, dokaaminen ja lähde ulos kävelemään. Kesä jatkuu.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela Vastaus kommenttiin #31

Lahjakkaasti sivuutit sinun kommenttisi kannalta kielteisen kohdan uutisesta:

"– Kielteistä palautetta on tullut sähköpostiini ihan tavallisilta kansalaisista. Olen käynnistänyt selvityksen tästä tilanteesta, poliisipäällikkö Lasse Aapio sanoi Ylelle."

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

#28:
Nyt taidat keksiä omia pykäliäsi kun pidät kunnallisvaaliehdokkuuttakin "arkaluonteisena tietona jota ei noin vain selvitellä"

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #28

#28#

"Poliisipäällikkö Lasse Aapio on nyt linjannut, että Hätönen saa johtaa kansanedustajien tutkinnan loppuun. Tutkinnanjohtaja kuitenkin joutuu esimiestensä puhutteluun.

– Hän voi toimia tässä jutussa tutkinnanjohtajana. Esimiehet käyvät hänen kanssaan kuitenkin läpi työprosesseja ja menettelytapoja, Aapio sanoi keskiviikkona iltapäivällä Ylelle."

Mitenkä tuon nyt nätisti sanoisi.

Otettiin munat vihreätä poliisilta. Hyvä niin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #63

Ei tutkinnanjohtaja mitään tuomioita jakele. Ei edes perussuomalainen poliisi. Ja niitähän tässä maassa riittää.

Näkyy olevan aika hukassa tuo viranomaisten toiminta monilta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #28

Älä nyt viitsi.Puolueettomuus on kaiken A ja O.Tutkinnanjohtajaa voidaan vaihtaa jos on aihetta epäillä ettei tämä pysty puolueettomasti asiaa tutkimaan.Siitähän oli keskustelua jo silloin kun samainen kaveri teki itse itselleen duunia,eli teki rikosilmoituksen jota sai alkaa itse tutkimaan...Outoa on kyllä minunkin oikeus tajuuni.Varsinkin kun tyypin sydäntä lähellä olivat juuri maahanmuuttajien asiat.

Ja on siis vieläkin,nämä vihaiset puheet kun aina koskevat juuri heitä,ainakin nykysuomessa...Kummallista olisikin ollut jos 2 muuta SDP:n tyyppi ja Räsänen olisi edes muodon vuoksi tutkittu.Arvattava tulos.

Ei se poliisin ammatti ole mikään tae puolueettomuudesta,eikä se lakimiehenkään sen enempää.

Mikä arkaluontoinen tieto on puoluejäsenyys joka näkyy ihan julkisesti ,sidonnaisuudet ynm.kun pitää ilmetä kytkökset jne.tutkinnanjohtajankin osalta. Tyyppi on vihapuhepoliisin vakio tutkinnanjohtajana näissä jutuissa,ei se mikään salaisuus ole sekään.

Jokaisen puoluetausta vaikuttaa tasan tarkkaan siihen ,miten sitä maailmaa katsellaan.POLIISIN jne.palveluksessa olevien EI pitäisi tunnustaa mitään puoluetta,ei koskaan eikä millään tavalla olla sidoksissa tai KYTKÖKSISSÄ niihin.Kuten ei yhdenkään muunkaan verorahoilla palkkansa ansaitsevan,joka saa sillä duunillaan itselleen arvoa ja kohoaa duunissa ylöspäin.

Tässä on suomella vielä pitkä matka oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan.Et kai kuvittele että suomessa on puolueeton oikeuslaitos,tai nämä sen sankarit siellä duuneissaan?

Poliisin jääviys?
Iltalehti sai alkuperäisen uutisen julkaisun jälkeen yhteydenottoja, joiden mukaan rikoskomisario Hätönen olisi vihreiden jäsen.

Iltalehti tarkisti asian Hätöseltä, joka kertoo, että on eronnut puolueesta aiemmin. Hänen mukaansa vanha puoluesidonnaisuus vai vaikuta tutkintaan.

– En ole vihreissä kovin aktiivisesti ollutkaan. Kuntavaaleissa olin ehdolla, mutta siihen se sitten jäikin, Hätönen sanoo.

Hätönen oli se, joka kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen.

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/b2...

HÄTÖNEN PEKKA

Eronnut luottamustehtävistä 02/2019: tarkastuslautakunnan varajäsen, poliisilaitoksen neuvottelukunnan jäsen, kellomuseosäätiön hallituksen jäsen (Luottamuspaikkoja koskevat tiedot päivitetty ajantasaisiksi 14.8.2019 kello 15.03)http://www.espoonvihreat.fi/staff-members/pekka-hatonen/

Ei tämä nyt kovin salaiselta vaikuta,vai mitä?Vai pitääkö suomessa alkaa pelkäämään jo poliisiakin joka tekee veronmaksajien rahoilla duunejaan ja on siis ihmisten palveluksessa,ei päinvastoin.Täälläkin on poliiseja kohtaan ollut niin rankkaa tekstiä,jopa perheitään arvosteltu,että pois alta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #66

Puoluejäsenyys arkaluonteisena tietona tarkoittaa mm. sitä, että työhaastattelussa puoluekantaa ei saa kysyä, työnantaja ei saa puoluekantoja kirjata rekistereihinsä ja ne, jotka ylläpitävät jäsenrekisteriä puoluetoimistolla ja paikallisyhdistyksessä eivät saa kenenkään jäsenyydestä kertoa ulkopuolisille. Esimerkiksi jos Vihreiden jäsenyydestä on kyse, paikallisyhdistyksen hallitus saa jäsenyydet (liittyminen, eroaminen, jäsenten lista) tietää, mutta tieto ei saa heiltä levitä. Käytännössä vain jäsen itse voi olla tiedon lähde, kun jonkun henkilön kerrotaan olevan puolueen jäsen.

Kannattaa tässä yhteydessä muistaa, kuten Twitterin puolella on jo tuotu esiin, että poliiseille tehdyn kyselyn mukaan suosituimmat puoleet ovat ulostemassaPieru ja Kokoomus.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #76

"ulostemassaPieru"

Noin puolueenahan tuo voi tarkoittaa ainoastaan vasemmistopuolueita yleensä. Kokoomuslaisia on varmaan myös poliisissa paljon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #85

Arvasit väärin. Järjestä nuo kirjaimet uudelleen niin ymmärrät.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #85

Osannet kirjaimia järjestellä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #91

Sehän edellyttäisi lukutaitoa. Se on Jungerinkin mielestä yliarvostettua, miksei siis persujenkin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #99

#85. #99. No nyt ymmärrän Linna-tulkinnatkin. Pisteet kuitenkin siitä, että talvisota myönnetään erilliseksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Halla-aho lietsoo epäluottamusta tutkivaan poliisiin. Sellaiseen ei suomalaisten pidä alistua.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

"Halla-aho ei ole ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota tilanteeseen.

Helsingin poliisilaitoksen päällikkö Lasse Aapio on saanut kielteistä palautetta asiasta.

Aapio käynnisti selvityksen tilanteesta tänään aamulla.

– Kielteistä palautetta on tullut sähköpostiini ihan tavallisilta kansalaisista."

Sini tuttuun tapaansa vääristelee taas faktoja.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Oletettavasti nämä selvitykset kolmesta poliitikosta ja nyt sitten vielä tutkinnanjohtajastakin loppuvat ensi viikon perjantaina 23.8., kun mätäkuu loppuu.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuo "epäluottamus" voidaan nähdä esteellisyyskysymyksenä, mikä taasen ei ole sivuseikka oikeusvaltiossa.

X

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kansanedustaja on lain yläpuolella kansanedustajan tointa hoitaessaan. Palautetaan mieliin Teuvo Hakkaraisen ahdistelutapaus 2017, Aamulehti 20.12.2017:

”Perustuslain mukaan kansanedustajaa suojaa koskemattomuus. Tämä koskemattomuus koskee Ojasen mukaan kuitenkin vain kansanedustajan toimen hoitamista. Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä lausumiensa mielipiteiden tai asian käsittelyssä noudattamansa menettelyn johdosta. [--]

Perustuslain 31. pykälä antaa mahdollisuuden pidättää kansanedustaja kahdeksi viikoksi. Professori Tuomas Ojanen muistuttaa, että samassa pykälässä kansanedustajalta vaaditaan arvokasta käytöstä, joka ei loukkaa muita.
–Kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. Jos kansanedustaja rikkoo tätä vastaan, puhemies voi huomauttaa asiasta tai kieltää edustajaa jatkamasta puhetta. Eduskunta voi antaa toistuvasti järjestystä rikkoneelle kansanedustajalle varoituksen tai pidättää hänet enintään kahdeksi viikoksi eduskunnan istunnoista, perustuslaki sanoo.

Käytännössä järjestystä on pitänyt rikkoa Ojasen tulkinnan mukaan täysistuntosalissa, että kansanedustaja voitaisiin pidättää istunnoista. Siten tätäkään pykälää ei voi helposti käyttää Hakkaraisen tapauksessa.”

AAMULEHTI 20.12.2017: ”Teuvo Hakkaraista on lähes mahdoton saada erotettua eduskunnasta – Käräjillä hän olisi kuin kuka tahansa, asema ei suojaa”
https://www.aamulehti.fi/a/200618278

Yllä ”pidättää istunnoista” ei tarkoita poliisin suorittamaa pidätystä vaan sitä, että edustajalta evätään oikeus osallistua istuntoihin. Tämä soveltuisi tapaukseen ja olisi paljon järkevämpää, varsinkin jos siinä menee samalla kansanedustajan palkka kyseiseltä ajalta.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Koska otsikossa on kysymysmerkki, niin vastaan.

Ei kansanedustaja ole lain yläpuolella. Tämä asia tutkitaan lain puitteissa ja ratkaisut tehdään lain mukaan.

Toki tapaukseen liittyy politikointia, eikä keskustelu vie mitään asiaa eteenpäin. Ei uusia ideoita ja ajatuksia tai edes mitenkään järkevää dialogia.

Käyttäjän VilleSavonlahti kuva
Ville Savonlahti

Eduskunta ratkaisee Mäenpään syytesuojan kohtalon, kansanedustajien ei tarvitse välittää pykälistä.

Ajatus siitä, että ratkaisu tehdään "lain mukaan" on siis vähintäänkin kiistanalainen.

Käyttäjän KaustiRantalainen kuva
Kausti Rantalainen

Kansanedustajat toimivat siten kuinka laki määrää.

Se, miten he äänestävät, on täysin eri asia. Laki määrää, että asiasta äänestetään eduskunnassa.

Lain mukaan toimitaan, siitä ei ole epäilystäkään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kansanedustajan puhevaltaa ei voi kovin suurin äänenpainoin lähteä rajoittamaan, koska Suomen 200 kansanedustajaa mm. päättävät siitä pysyykö rikoslaissa sellainen pykälä kuin kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Rikoslakiin on kirjattu hyvin tarkasti, millä tavalla voi syyllistyä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Itse asiassa laki perusmuotoisena on täysin turha ja sananvapautta rajoittava. Törkeä tekomuoto riittäisi varsin mainiosti.

"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Turvapaikan hakijat eivät voi sellaisenaan muodostaa lain tarkoittamaa homogeenista ryhmää, koska jokainen voi yksilönä kuulua johonkin lain viiteryhmään tai yhtä hyvin voi olla kuulumatta. Turvapaikat rinnastuvatkin näin ollen subjektiivisesti vaikkapa jonkin puolueen kannattajiin.

Vieraslajejahan laissa ei määritetä ollenkaan, joten niitä vastaan ei voi kiihottuakaan.

On arveluttavaa, että lain tulkinnalla ryhdytään rajoittamaan kaikkia sanamuotoja, jotka edes aavistuksenomaisesti saattaisivat viitata johonkin listan ryhmään.

Siinä tilanteessa esim. biljardinpelaajien olisi vaihdettava kasipallonsa väri toisenlaiseksi, koska muutoin olisi pelko rangaistuksesta aina kun kasipallo mainittaisiin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jopa Kosonenkin lienee huomannut, että Mäenpää onnistui mainitsemaan tarkoittamiensa torjuttavien vieraiden uskonnon kahdessa virkkeessä neljä kertaa. Hiukan vaikea on ajatella, että uskonto ei olisi "uskonto tai vakaumus".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliitikot alkavat herätä tämän asian periaatteelliseen merkitykseen. Näin RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz tänään Twitterissä: "Muutama vuosi sitten Jussi Halla-aho kyseenalaisti oikeusistuimen, oman tuomionsa kohdalla. Nyt poliisilaitoksen. Kummallekaan kyseenalaistamiselle on vaikea löytää perusteita. Suomen kannalta on tärkeää, että poliitikot eivät tällaiseen sorru."

https://twitter.com/adleande/status/11615553412655...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aapion pitäisi nyt löytää selkärankansa ja olla piittaamatta tästä masinoidusta kampanjasta. Kellään ulkopuolisella ei voi olla vakavastiotettavaa tietoa jonkun henkilön puoluejäsenyydestä.
Puolet poliiseista on persuja tai kokoomuslaisia, muutama julki- kaappinatsi ja arvattua useampi ihan vaan muuten rikollinen tai niiden asiamies toimessaan. Ja persueinarit kirkuvat käskettynä laumana yhdestä vihreästä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tyhmyyttään/ pahuuttaan Halla-aho haluaa tarjota uutistasoisen aiheen jonka vanaveteen puyintrollit saattavat masinoidusti syötää puhrtta Suomen poliisikunnasta joka muistuttaa jotain 1918 propagandaa.
Alunperin Mäenpään repliikki on tehty syötiksi jotta putinistit pääsisivät rällästämään.
Aika pakata laukut.

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Voin heittää sut Helsinki-Vantaalle, ettet vaan myöhästy lennolta :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Laivalla täältä yleensä lähdetään. Inkeriläispakolaiset lähtivät pikkupaateilla.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

jos trollaamisen sijaan itse asia kontekstissaan kiinnostaa kannattaa lukea oikeita uutisia.

https://www.suomenuutiset.fi/poliisi-aloittaa-esit...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, Suomen Uutisten kommenttipalstan trollitehdas pyörii ainakin kybällä, siinä on veronmaksajien rahat hyvässä käytössä.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Puhuin uutisesta. Jos taas vaikka Snellman ol siellä kommenteissa trollaamassa niin siitä vaan itse en ole tätä koskaan ymmärtänyt ts. siellä saa kuka vain nimimerkin takaa suoli24 malliin sekoilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #55

No myönnetään sen verran, että tuon uutisen historiallinen katsaus on ihan informatiivinen. Siitä selviää sekin, että nyt Mäenpään tapauksessa kansanedustajan syytteeseen asettajana olisi ensi kertaa viranomainen eli valtionsyyttäjä. Aiemmissa tapauksissa syyteoikeuden hakijoina ovat olleet yksityiset tahot ja syyteoikeutta ei ole myönnetty.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Heh, repesin täysin! Tuo oli hyvä vitsi! Suomen uutisilla ei ole mitään tekemistä oikeiden uutisten kanssa.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Meno on kuin Venäjällä missä poliisi laitetaan hiljentämään opposition politikoita.Ei saatna piti tämäkin vielä nähdä vihervasemmiston toimesta.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Ehkä hallituksen kannattaisi investoida ja järjestää puhe- ja ilmaisutaidon peruskurssi näille, joilla on puutteita niin taidossa kuin harkinnassa, mitä suustaan päästää. Liekö jääneet koulut käymättä?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Tarkoitat tietenkin Anderssonia ja Ohisaloa. Kyllä ne sietäisivätkin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #103

Täytyy kyllä sanoa että Andersson ja Ohisalo on hienoja naisia. Löytyisipä persuistakin joku sellainen. Kike Elomaa ei sentään ole rikollinen, ainoastaan hänen miehensä on.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliitikko neuvoo poliisia puoluetoverinsa rikosepäilyä koskevassa asiassa - uskottava se on, kun sen omin silmin näkee!

Halla-aho ilmeisesti luulee, että joku toinen tutkinnanjohtaja hyväksyisi Mäenpään vihapuheet. Siinä Halla-aho aliarvioi pahasti Suomen poliisia.

https://twitter.com/Halla_aho/status/1161596712491...

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Victor Orban taisi olla oikeassa arvostellessaan Suomen oikeusjärjestelmää.Vihervasemmisto on kaapannut oikeuslaitoksen ja käyttää sitä politiikan jatkeena ja hyökkäyksessä laillista oppositiota vastaan huh huh.Voisikohan EU auttaa suomalaisia palauttamaan oikeuslaitoksen riippumattomuuden?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olet siinä mielessä oikeilla jäljillä, että viimeisen sanan näissä tapauksissa sanoo Euroopan ihmisoikeustuomioistuin Strasbourgissa.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Niin Suomihan saa joka vuosi eniten? unionin maista sieltä moitteita joten taidetaan aika banaanivaltio olla.On kyllä järkyttävää miten oikeuslaitoksemme on kaapattu joka tasolla.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Vihreät vetoavat että poliisi ”joka oli vihreiden ehdokas paikallisvaaleissa, ei ole enää vihreä ja hän on täysin pätevä tutkimaan vihreiden kannalta merkittäviä juttuja”.
Juu, jos hän olisi ollut aikaisemmin vaikka lapsiin sekaantuja, mutta sanoo ettei ole enää ole, vihreiden mukaan on ok, että hän tutkii pedofiliarenkaita.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Taitaa olla kyse siitä, että tutkinnanjohtajaa ei voi vaihtaa, kun hän on yksikkönsä ainoa ei-perussuomalainen.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Poliisit perussuomalaistuvat, koska heillä on eturivin paikat seurata, mitä sellaista tässä maassa tapahtuu, josta esim. Vuorelalla ei ole aavistustakaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mikäli näin käy, Suomesta ei löydy kohta Halla-ahon mukaan yhtään poliisia, joka voisi tutkia persua - tai minkään muunkaan puolueen jäsentä.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Suomessa on alkanut mielipidevainojen aikakausi.

Poliittinen eliitti, johon vihreätkin kuuluvat, käyttää poliisia mielipidevainojen käsikassarana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ihan noin synkkä tilanne ei kyllä tässsä todellisessa maailmassa ole. Ainut mielipidevaino mitä Suomessa ilmenee on persujen perättömät ilmiannot.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Ei ehkä vielä, mutta USA:n wake -virtaus voi levitä Suomeenkin. Periaatteessa sen pitäisi alkaa yliopistoista, mutta täällä ei ole niin paljon elämäntuskaa liikkkeellä (opiskelu ei ole yhtä kallista ja oma elämäntarina ei ole yhtä uhattuna kuin siellä). Mutta se voisi hyvinkin alkaa vihreiden eduskuntaryhmästä.

Arvi Hagelin

Kansanedustajat ovat lain yläpuolella. Eduskunta säätää lait. Oikeuslaitos soveltaa lakeja. Niinpä nakkivaras saa kovemman tuomion kuin suomalainen hyvävelikähmijä, vaikka lainsäätäjäkansanedustaja olisi toisin tarkoittanut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persupoliitikko soittaa poliisille va vaatii saada tietää ketkä hänen sanomansa on vaatinut tutkittavaksi.
Lol.
Jostain syystä tulee mieleen myös alkuviikon persu joka ehdotti itseään moderaattoriksi tälle palstalle.
Persuilu on sitä että on syntynyt pomoksi.
https://twitter.com/maenpaa_juha/status/1161619595...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Se oin kyllä jännää että ne ei tajua vievänsä koko porukan uskottavuutta tuolla ääliömäisellä twittuilulla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ensin pidin Mäenpäätä koomisena hölmönä, mutta kaverihan on ihan pihalla. Kun syytä rikosilmoituksen tekijästä kyselemiselle tiedusteltiin Twitterissä, vastasi Mäenpää:

Olen saanut juuri tätä vallan kolmijakoa kyseenalaistavaa vihjailua siitä, onko mahdollista että tutkintaa tekevä ja siitä tiedottava poliisi olisi sen itse tehnyt?

Hän ei edes ymmärrä mitä vallan kolmijaolla tarkoitetaan! Siksikö näitä kutsutaan perussuomalaisiksi, kun on perusasiatkin hukassa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tää on kyllä vakava juttu. Yksi sadasta poliisista ei ole kok tai persu. Se aiheuttaa persuissa itkuporuraivarit.
Poliisien rasistisen ryhmän paljastuminen ei johtanut mihinkään. Mutta harvinainen yksittäinen poliisi joutuu vainon kohteeksi jos ei ole rasisti.
Suomi on turvallinen maa vain persuille. Mutta he vaativat että se ei ole sitä edes poliiseille jollei neukkutyylisedti ole oikea puoluekirja plakkarissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Missä viipyy se kristillinen itkijänainen joka epäilee poliisia puolueellisuudesta kun Räsäsen kommentoinnista on poliisille kanneltu? Entä se demari joka vollottaisi al-Taeen puolesta? Hiljaista on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nämä puolueet eivät halua kuten persut Venäjän takeoveria.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Kansanedustaja lain yläpuolella?"

Minusta vaikuttaa, että ainakin al Taee taitaa olla lain yläpulella, kun niin nopeasti luovuttiin hänen puheidensa tutkimisesta. Vai oliko vain kyse poliittisesta ohjauksesta.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

"Odotettavissa on poliittista teatteria, jonka päätteeksi perussuomalaiset pääsevät yhtä aikaa sekä tuulettamaan voittoa että uhriutumaan – miksi siis vaivautua?"

Sen teatterin järjesti vihreä poliisi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Tutkintapyyntöä ei liene tehnyt minkään värinen poliisi. Tutkinnan aiheuttavan puheenvuoron piti persu - vastaavaa puheenvuoroa ei ole koskaan käyttänyt kukaan muu eduskunnassa. Esitutkinnan pohjalta asian etenemisestä päättävä valtakunnansyyttäjä ei liene minkään puolueen jäsen. Tämä ei ole yhden (poliisi)miehen show.

Joten kukahan sen teatterin järjesti?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Teatterin järjesti Perussuomalaiset -niminen puolue. Sillä on esikuva.

Yhdysvaltain Republikaaninen puolue ei ole järjestänyt vastaavaa teatteria tahallaan. Sille vain putosi tilaisuus syliin. Jos Demokraatit ryhtyvät ajamaan presidentille virkasyytettä, minkä he edustajainhuoneen enemmistöllä voivat tehdä, presidentin puolue voi kaataa sen senaatissa ja rukoilla (hehän uskovat sellaisen voimaan), että äänestäjät tulkitsevat Republikaanit tapauksen uhriksi.

Mäenpään tapauksessa olen varma, että väestönvaihto–Halla-aho on hyväksynyt puheen tekstin alun perinkin, ellei suorastaan kirjoittanut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #119

Perussuomalaiset jatkaa Suomen johtavana poliittisena komediateattarina, vaikka Ohukaisen ja Paksukaisen tiet erosivatkin. Ohukaisen läppä on vähän monisanaisempaa ja tylsempää kuin mitä Paksukaisella oli, mutta yhtä tarkasti kaikesta sisällöstä puhdistettua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut järjestivät teatterin aika kovilla panoksilla.

Harri Rautiainen
    "Näen tapauksessa vahvoja yhtymäkohtia yhdysvalloissa käytävään keskusteluun presidentti Donald Trumpin asettamisesta virkasyytteeseen:"

Mistähän rikoksesta Trump voitaisiin asettaa syytteeseen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En tiedä, ketä siteeraat, mutta viittasin virkasyytteeseen itsekin.

Virkasyyte, impeachment, on eri asia kuin rikossyyte, indictment. Virkasyytteessä on kyse erottamisesta, potkujen antamisesta. Perustuslaki sanoo:

"The President, Vice President and all civil Officers of the United States, shall be removed from Office on Impeachment for, and Conviction of, Treason, Bribery, or other high Crimes and Misdemeanours."

"High misdemeanour" voi olla mitä hyvänsä äänestävä senaatti katsoo sen olevan. Lahjusten saaminen ja vastaanottaminen on Trumpin tapauksessa niin ilmiselvää, etteivät edes republikaanit vaivaudu sitä edes kiistämään. Presidentinvirka on Trumpille vain hotellibisneksen osa.

Kunhan Trump on hävinnyt vaalit (tai saanut senaatilta kenkää) tulevat kysymykseen rikossyytteet oikeuden harhauttamisesta (niissä lukuisissa tapauksissa, joista läjä hänen apureitaan on jo tuomittu linnaan) ja veronkierrosta.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

No esimerkiksi oikeuden estämisestä.

Jollen vallan väärin muista, niin Mueller totesi, että jos kyse ei olisi presidentistä, niin syytekynnys olisi ylittynyt.

Etkl seuraa ollenkaan uutisia?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mitä se uutisilla tekee, sillä on Suomen uutiset.

Toimituksen poiminnat