Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kaikki blogit puheenaiheesta Eläintuotanto

UNEA:n (IRP) arviossa materiaalien käyttö kasvaa 110 %:ia 2015 -> 2060!

 

"Maailman ympäristöministerit: Kulutus- ja tuotantotapojen on muututtava, jos haluamme säilyttää planeetan elinkelpoisena (YM 15.3.2019)

 

Tiedote

YK:n neljäs ympäristökokous UNEA päättyi perjantai-iltana Nairobissa Keniassa. Kokouksen teemana olivat innovatiiviset ratkaisut ja kestävä kulutus ja tuotanto.

Suomalainen lihan- ja maidontuotanto tuplattava

Taannoin Aalto -ylipistossa julkistetun tutkimuksen mukaan suomalainen naudanliha säästää maailman vesivaroja. Suomalainen naudanliha myös kuormittaa Luonnonvarakeskuksen tutkimusten mukaan ilmastoa huomattavasti vähemmän kuin muualla tuotettu ja sen negatiivisia ilmastovaikutuksia on pitkään yliarvioitu

Ilmastonmuutos ja eläintuotanto

Ilmastonmuutos pakottaa meidät muuttamaan yhteiskuntaamme kokonaisvaltaisesti. Ruoantuotanto vastaa hieman laskutavasta riippuen noin viidenneksestä ilmastoon vaikuttavista päästöistämme, joten sen merkitystä pikatiellä kohti uutta, kestävää maailmaa ei tule vähätellä. Ruoka on kuitenkin muutosta vaativista elämänalueista ehkä se vaikein. Ei siksi, että sen tuotannon uudelleenjärjestäminen olisi erityisen vaativaa – vaan siksi, että se tulee ihon alle. Ruoka ei ole ihmisille vain polttoainetta, vaan osa kulttuuriamme ja identiteettiämme.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä