Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vammaisten oikeudet

Esperin tautia myös vammaisten asumisessa

  • Hei, kysyisin miten tyttäreni XXX voi?
  • En tiedä?
  • Onko joku joka tietää?
  • Ei ole.
  • Onko siellä töissä ketään joka tuntee lapsia ja nuoria?
  • Ei ole.

Tällaisen puhelinkeskustelun kävin vammaisen lapseni hoitoyksikköön jokin aika sitten. Puhelua seuraavilla viikoilla kävi ilmi, että muutkin vanhemmat olivat havainneet erittäin suuria puutteita niin henkilöstön kuin saadun hoidon osalta. Ilmeisen epäpäteviä hoitajia, liian vähän hoitajia, lääkkeitä ja ruokia saamatta jne.

Vammaisten oikeuksien toimeenpanossa on parantamisen varaa

Hyvää kansainvälistä vammaisten päivää!

Yhdenvertaisuus on yksi päävaaliteemoistani näissä eduskuntavaaleissa, yhdessä feminismin ja kansainvälisyyden kanssa. Nämä kolme linkittyvätkin yhteen erittäin luontevasti.

VAMMAISTEN KANSALAISTEN ASIAA VAUHDITETAAN NYT ALOITTEELLA LAHDESSA

Lahdessa vammaisjärjestöt ja -aktiivit sekä Joukkovoima Lahti ovat toimineet mm. henkilökohtaisten avustajien vähentämistä ja palvelujen heikentämistä vastaan. Allekirjoittaneen ja parinkymmen muun valtuutetun valtuustokysymyksellä palvelujen heikentämisasia nostetiin valtuustokäsittelyyn maaliskuussa. Valtuustokysymyksen laajapohjaisuus ja samanaikainen mielenilmaisu kaupungintalolla saivat valtuutetut ottamaan kantaa vammaisten palvelutarpeen uudelleenarvioinnin ja henkilökohtaisten avustajien saamisen puolesta.

Suomi rikkoo räikeästi YK:n vammaissopimusta

Luin järkyttyneenä Helsingin Sanomien artikkelia Pipolakodin tilanteesta 3.7. Ihmisistä, joiden koti "lakkautetaan" jopa vuosikymmenien asumisen jälkeen. Millainen sivistynyt yhteiskunta unohtaa sekä YK:n vammaissopimuksen velvoitteet, ihmisoikeudet että inhimillisyyden?

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005741544.html

Oli kerran pieni poika

Oli kerran, ja yhä on, pieni poika, jonka kanssa kaikki ei mennyt niin kuin kuopustaan odottavat äiti ja isä uskoivat ja toivoivat, niin kuin jokainen äiti ja isä uskoo ja toivoo. Poika syntyi ja kasvoi, vähitellen huomattiin, että lapsi ei sovi muottiin.

Kehitysvammaiset uhrataan muiden vammaisryhmien edun takia

    Ke­hi­tys­vam­mai­set uh­ra­taan mui­den vam­mais­ryh­mien e­dun ta­ki­a.

Näin kir­joit­taa Ju­ha Ko­va­nen Fa­ce­boo­kis­sa.

VASEMMISTO SUUNNAN NÄYTTÄJÄKSI SOTEUUDISTUKSESSA VAALIEN JÄLKEEN

Vasemmistoliiton vaalivoitto saattaa yllättää. Vasemmistoliitto torjuu leikkauslistat. Vaadimme 3-4 miljardin elvytysohjelmaa tulevan hallituksen tieksi ulos syvenevästä taantumasta.  Vasemmistoliiton tulee vaalivoiton jälkeen valmistautua näyttämään suuntaa sosiaali- ja terveysuudistuksen umpisolmujen avaamisessa. Vaalikentillä vaaditaan toimivien terveyspalveluiden rakentamista niin että terveyskeskuksiin päästään ja terveys- ja tuloeroja ryhdytään oikeasti kaventamaan.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä