Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kaikki blogit puheenaiheesta Ilmastonmuutos

Suomalaisen on helppoa torjua ilmastonmuutosta

Seurasin eilen hämmästyneenä, kun eräs vihreän puolueen aktiivi kehuskeli twitterissä retkimuonansa ilmastoystävällisyydellä. Ilmastoystävälliseksi väitetty sekoitus sisälsi muun muassa soijasuikaleita, riisiä sekä kookosmaitoa. On vaikea käsittää, kuinka rajallinen näiden ilmastosankareiksi itsensä julistavien ymmärrys tuntuu olevan.

Australian suuri valliriutta kuolee – ei sittenkään

 Ilmastonmuutosuutisia lukevat ihmiset eivät ole voineet välttyä uutisilta, joissa kerrotaan Australian suuren valliriutan olevan kuolemassa ilmastonmuutoksen vuoksi. Valliriutta on kokonaisuus, jossa on runsas kala- ja muu eläinkirjo. Oleellinen osa on tietenkin korallit, jotka eivät kestä liian korkeita meriveden lämpötiloja. Varsinkin El Nino-jakson aikana lämpötila nousee oleellisesti ja se aiheuttaa korallien vaalenemista. Tämä johtuu siitä, että korallit elävät symbioosissa levien kanssa, jotka siis vaalenevat.

MTV: Gretan purjehdusreissu vaatii viisi mannertenvälistä lentoa

Onko Maikkarin toimittajalla jotain hampaankolossa Gretaa vastaan vai mistä moinen hampaankiristys? En uskonut että valtamediaan kuuluva MTV vajoaisi näin alas mustamaalatakseen Gretan ilmaston vastaista kamppanjaa ja lentolakkoa pelkkien kohujen ja myyntivoittojen toivossa. Oli reissu sitten ilmastoystävällinen tai ei, niin sen tarkoitusperä on jalo ja kehottaa ihmisiä vähentämään lentoja. Ja nimenomaan vähentämään, ei lopettamaan kokonaan. Gretalle kuitenkin onnea, menestystä ja kovaa rohkeutta, sitä tulet tarvitsemaan. Elokuinen Pohjois-Atlantti on aina myrskyisä ja aallokko kova.

Tutkijoiden kanssa vänkäämisestä politiikkaan

En voi edelleenkään olla hämmästelemättä sitä, millaisen määrän energiaa jotkut poliitikot käyttävät siihen, että he vänkäävät tutkijoiden kanssa ilmastonmuutoksen tutkimuksesta. Vähän väliä kaivetaan esiin jokin ”tutkimus”, jota ei ole julkaistu tieteellisessä sarjajulkaisussa tai altistettu edes alkeelliselle kritiikille konferenssissa, ja todetaan sen kumoavan sadat ja tuhannet tieteelliset julkaisut aiheesta.

Denialistiset ”tutkijat” USA:ssa

USA:ssa on joukko ilmastotutkijoita, jotka ovat epäluotettavia, ainakin osa fossiilisen teollisuuden leivissä. Judith Curry on denialistisen hömpän levittäjien suosiossa: 

Kaks pientä kysymystä ilmastonmuutoksesta

1) Kuka tai mikä taho seuraa päästömaksujen maksut ja niitten käytön? (Ei kukhan eikä mikhän?)

2) Mikä son semmonen Turun yliopiston(?) tekemä tutkimus, jonka mukhan ihmisen vaikutus ilmastomuutokseen on 0,01 prosenttia?

Ja nyt tätä minun ommaa jahkailua:

Eihän vain ole jo syntyny ilmiöitä, jokkei ole kenenkhän onneksi tai siis ehkä joittenki ylikansallisten rahayhtiöitten onneksi, joila siis rahastethan ja sitte vielä, mikä on toellisuus ihmisen vaikutuksesta...!!!?

Asumistuki pois, ilmaston pelastamiseksi

Perinteiset järkiperusteet eivät ole riittäneet kaatamaan asumistukea erillisenä korvamerkittynä tukena: asumisen hintatason keinotekoinen epäsuora valtion tuki, köyhien ihmisten kädet sidottu niin että ei voi säästää asumiskuluissa siirtääkseen saman rahasumman ruokaan tai muuhun kulutukseen, ja niin edelleen.

Euroero on ekoteko

Viime ajat on taas jauhettu ilmastonmuutoksesta ja päästöistä. Ilmastoprofeettain suosituksista suurin on jälleen se, että kaikkien tulisi ruveta kasvissyöjiksi. Pientä ihmistä ihmetyttää, eikö kestävämpään elämäntapaan löytyisi helpompiakin keinoja kuin muuttaa koko maailman ruokailutottumuksia.

 

Ettäkö uusi tapa vertaisarvioida ?

Enpä olisi uskonut näkeväni tällaista: 

 

”Professorit Pertti Sarkomaa (Lämpö- ja virtaustekniikan ja polttotekniikan professori) ja Seppo Ruottu (Teknillisen termodynamiikan emeritus professori) lähestyvät Maaseutumediaa ja lähettivät ajatuksia IPCC:n raportista, IPCC:n ilmastohysteriasta. Heidän mielestään IPCC:n ilmastomuutosennusteet perustuvat täysin virheellisiin laskelmiin. 

Niistä nenäsi Greta

Olen seurannut mielenkiinnolla ruotsalaisen ihmelapsi Greta Thunbergin huimia seikkailuja. Greta on mm. kansainvälisen ilmastolakkoliikkeen keulakuva, hän on käynyt puhumassa YK:n ilmastokokouksessa, maailman talousfoorumissa ja on ehdolla tänä vuonna Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi. Viimeisin huomionosoitus on Amnestyn korkein kunnianosoitus -Ambassador of Conscience.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä