Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kaikki blogit puheenaiheesta Vihapuhe

Jumalan kunnioittaminen ja vihapuhe

 TV- uutiset ja iltapäivälehti informoivat näyttävästi, että Päivi Räsästä tullaan mahdollisesti syyttämään vihapuheesta. Tutkintapyyntö koskee Räsäsen Twitter-kirjoitusta, jossa hän arvosteli sitä, kuinka kirkko ilmoitti olevansa Helsinki Pride -tapahtuman virallinen partneri.

Uusia "välttämättömiä" pätevyyskortteja?

Koiran vapaanaulkoilutuskortti taajama-alueelle

Kuonokopattoman koiran talutuskortti taajama-alueelle

Leikkaamattoman kissan pitokortti

Epätavanomaisen lemmikkieläimen pitokortti. (Painottaen lemmikkieläinten hyvinvointia eläimen luonnollista elinympäristöä jäljitellen.)

Taajamametsästäjäkortti (verkko- ja nukutusnuolimetsästys)

Taajama-ansastajakortti (elävänäpyytämisansastus mahdollisten epätoivottujen saaliiden varalta)

Tapaus vihreä vihapuhepoliisi

Ylen uutisen mukaan Helsingin poliisissa työskentelevästä vihapuhepoliisista tehty tutkinta sai niin sanotusti onnellisen päätöksen, kun Helsingin poliisi päätti tänä aamuna alkaneen selvityksen rikoskomissario Pekka Hätösestä. Poliisi päätti, että komisario saa jatkaa kolmen kansanedustajan kohdalla tutkinnan loppuun, mutta joutuu läksytettäväksi. 

Kansanedustaja lain yläpuolella?

Poliisi ja valtakunnansyyttäjä kertoivat eilen päättäneensä suorittaa esitutkinnan kansanedustaja Juha Mäenpään puheista – neuvottelujen jälkeen. Pohdinta oli tarpeen erityisesti siksi, että Mäenpää esitti mm. turvapaikanhakijoita vieraslajeihin vertaavat puheensa eduskunnassa, jonka puitteissa kansanedustajan syytesuoja on poikkeuksellisen vahva.

Äärivasemmistolaista parempaa väkivaltaa!

Nyt uusien tutkimusten jälkeen on uutisoitu Yhdysvaltojen Ohio:ssa tapahtuneista joukkosurmista, joissa on selvinnyt, että tekijä tuki äärivasemmistoa ja väkivaltaista Antifa-liikettä. Tuomitseeko media nyt äärivasemmiston tekemän väkivallan ja aletaanko nyt järjestämään ”jo riittää” äärivasemmiston vastaisia kulkueita ja mielenosoituksia? Mikä on median suhtautuminen asiaan? Aletaanko mediassa tuomitsemaan äärivasemmiston toiminta ja asettamaan rajoja vasemmistolaiselle vihapuheelle? Ainakaan vielä Iltalehti ja Helsingin Sanomat ei ole uutisoinut uutisesta mitään.

El Pason terroriteko ja vihapuhe

Yhdysvalloissa on tapahtunut kolme joukkoampumista yhden vuorokauden aikana.  Moni näkee yhteyksiä väkivallan ja vihan lietsonnan välillä.

Ylen verkkosivuilla on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen professori Benita Heiskasen haastattelu. Heiskanen sanoo, että 73 prosenttia ääriryhmien vihateoista Yhdysvalloissa on valkoisten ääriryhmien tekemiä.

Miksi?

MIKSI?! 

Hyvin perusteltu kysymys, kun poliittisesti vaikuttavat henkilöt ovat iltapäivälehtien mukaan saaneet omista mielipiteistään tutkintapyynnön poliisille. 

En voi ymmärtää, että oikeusvaltiossa nimeltä Suomi, voi saada poliittisena vaikuttajana tutkintapyynnön omista sanoista tai kirjoituksistaan. Se, että "Husu" Hussein väittää, että noin 20 prosenttia Suomen kansasta, tarkalleen ottaen kaikki Perussuomalaisia äänestävätkin ovat rasisteja on jo sinänsä typerä ulostulo, mutta hänellä on oikeus sanoa niin. Piste.

Ministeri Ohisalon avustajan vihapuhe kansanryhmää kohtaan?

 

Myönnetään että nyt alitan kaikkia mahdollisia rimoja, ja reilusti. Haluan haastaa itseni, ja muutkin, miettimään rehellisesti ja tasapuolisuuden nimissä elämän menoa, sekä kaikenlaisia rikoksia ja rangaistuksia, joita olemme nähneet jaettavan Twitterin laulaessa poliittisesti epäkorrekteja lauluja.

Väite:

Vihreiden ministeri Maria Ohisalon avustaja Petra Laiti syyllistyi ikärasismiin ja vihapuheeseen yli 60-vuotiaiden ihmisryhmää kohtaan, antaessaan Twitterin laulaa tähän tahtiin:

Suojaisiko poliisihallituksen esitys viranomaisia kritiikiltä?

Pidän hieman huolestuttavana sitä yleistyvää tapaa, että milloin virkamiehet, milloin journalistit ja milloin mikäkin eturyhmä vaatii itselleen räätälöityjä lakeja sananvapauteen liittyen. Erityisen huolestuttavia nämä vaatimukset ovat silloin, kun niiden perusteeksi nostetaan terminologialtaan epäselviä uussanoja, kuten "maalittaminen" tai "vihapuhe".

Sananvapauden väärinkäyttöön tarvitaan valvontaa ja ohjausta

Sananvapaus, vihapuhe, sananvapauden rajoittaminen, yleinen eri asioista närkästyminen ja moni muu samaan asiakokonaisuuteen liittyvä teema on ollut paljon mediassa esillä. Pääosin asia tuntuu kuitenkin jäävän somekiehunnan ja yksittäisten närkästystään ilmaisevien kolumnistien kohinaan, eikä asiassa ole oikein syntynyt yhtenäisiä normeja tai menettelytapoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä