Maailmansyleilyn puolesta Elämän monimuotoisuus on tärkeää - myös ihmisten keskuudessa

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhdenvertaisuus

Kunnallista yhdenvertaisuutta

Me kaikki asumme jossakin, asumme kaikki jossakin kunnassa. Kunnat perivät asukkailta erilaisia maksuja. Joillekin ryhmille voidaan maksuista myöntää alennuksia. Onkin ymmärrettävää, että esim. pienillä tuloilla kituuttava pääsee harrastamaan vaikkapa uimista pikkaisen edullisemmin kuin hyväpalkkainen johtaja.

Otan nyt esimerkiksi Porin, koska Porissa asun. Uida en osaa. Silti otan esimerkiksi uimahallin hinnat. Itsekin kyllä aika ajoin tuossa Porin keskustan uudehkossa uimahallissa käyn, koska siellä on mm. poreamme, ja tykkään saunoa.

Ääristrategiana Persona non grata -ilmiö

Ääri-liitteen käyttö on viime aikoina yleistynyt suuresti.  Kohteena on perussuomalaiset, joihin eräiden poliittisen taustan toiselta laidalta omaavien tutkijoiden asiantuntemuksella on alettu liittää sanaa "äärioikeisto".  Kyseinen termi on lähinnä solvaava eikä sitä tue esimerkiksi mitkään eduskuntavaalien alla tehdyt arvokartat tai poliittiset ohjelmat.

Toteutuuko yhdenvertaisuus?


Helsingin kaupunki myöntää vähäpäästöisille henkilöautoille ja täyssähkökäyttöisille L-luokan ajoneuvoille 50 prosentin alennuksen pysäköintimaksuista kadunvarsipaikoilla maksuvyöhykkeillä 1 ja 2.
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/vahapaastoi...

Mitenköhän olisi jos vastaavasti moottoritilavuudeltaan yli 5 litraiset ajoneuvot saisivat ylinopeuksista 50% alennuksen?

Vielä vertailtavaksi tilanne jossa Helsingin kaupunki määräisi sähköpolkupyörille pysäköintimaksun ja ilman sähköä apunakäyttäville polkupyörille ei?

Keistä irtisanomiset kannattaa aloittaa? Rovaniemen yt:t

Yt-neuvottelut koskevat 3000 työntekijää. Eli kymmeniätuhansia ihmisiä, koska jokaisella on ellei perhettä niin sukua ja ellei ystäviä niin tuttavia. Tässä myönteinen eli innovatiivinen ja osallistava esitys neuvotteluiksi ja irtisanomisiksi, lähtökohtana oikeudenmukaisuus.

 

Mitä yt taas onkaan?

Yhdenvertaiset lain edessä

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio arvioi Helsingin Sanomissa 26.7.2019 https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006185637.html, että Helsingin kaupunginvaltuutettu  Abdirahim ”Husu” Husseinin (sdp) twiitti ei riko lakia. Nuotio piti Husseinin toteamusta ”retorisena heittona”.

Opettajamitoitus lakiin! (+lisää avustajia)

OAJ toivoo, että opettajamitoitus kirjataan lakiin. Samaa vaadittiin aikoinaan perhepäivähoidossa, ja tuossa onnistuimme. Tällä hetkellä kunnat tulkitsevat lakia väärin ainakin laitospäivähoidossa, siis päiväkodeissa. Tuo on ymmärrettävää(?) sillä se tapahtuu säästösyistä. Verovaroja kuluu vähemmän kun mennään harmaalla alueella, ja ihan "pikkaisen" riman alitse.

Vanhuksillakin on liian vähän hoitajia. Hoitajamitoitus (0,7) pitää saada lakiin. Henkilön hoitosuudesta riippumatta.

Kun ihmiset ovat hiljaa, lapaset huutavat

- Kuule, onko se totta, että Migri selittää, mitkä tiet ovat turvallisia Afganistanissa? Että jos et voi mennä Ghaznista Kabuliin alempaa tietä, niin ylempi kiertotie on turvallinen? Siellä ei ole talebaneja?
Alle kaksikymppinen poika katsoo minua ruokapöydän yli vakavana. Hänellä on talebanien nimeltä mainittu tappouhkaus - ja kielteinen turvapaikkapäätös, jota Maahanmuuttovirasto täydentää rohkaisevalla lauseella: Olet nuori, terve ja työkykyinen mies. Pärjäät kyllä.

Pop up -juristi täällä, päivää

Olen kertonut Alista monelle kansanedustajalle ja ministerille
Alin perhe pakeni Afganistanista Iraniin verikostoa ja hazaraheimoon kohdistuvaa vainoa. Iranissa perhe on paperiton ja vailla oikeudellista asemaa. Iranin armeija pakkovärvää afgaaninuoria – shiamuslimeita – järjettömään sotaan Syyriassa. 
Kansanedustajat ja ministerit kysyvät minulta hämmästyneenä, miksi Ali EI saanut oleskelulupaa. 
Se on hyvä kysymys. Se on äärimmäisen hyvä kysymys.

Tiedon merkitys hyväksikäyttötapauksissa ja elinehdot...

Tavanomaisesti hyväksikäytön tunnuspiirteeseen kuuluu tietämättömän tai tiedottoman ihmisen hyväksikäyttö, ja siksi laissa on erikseen säädetty rangaistus tietämättömän hyväksikäytöstä tietämättömän suojelemiseksi.Usein keskustelu hyväksikäytöstä liittyy lapsen ja aikuisen väliseen suhteeseen, mutta myös muistisairaiden tai kehityshaasteellisten sekä yleisesti sellaisten henkilöiden suojelemiseen, jotka eivät jostain syystä kykene ilmaisemaan tahtoaan, esimerkiksi huumattuina.

Yo-ruletti pyörii

Nyt kesällä monessa perheessä hermoillaan, saako nuori haluamansa opiskelupaikan. Yliopistoihin pääsy on aiempaa enemmän kiinni ylioppilaskokeen arvosanoista.

Toukokuun 15. olikin jännittävä päivä. Silloin saatiin lopulliset pisteet kevään ylioppilaskirjoituksista. Omalta osaltani jännitys vaihtui hämmästyksesi, ja seuraavaksi tulikin jo halu tuoda ilmeistä epäkohtaa laajempaan keskusteluun.

Kertauksen vuoksi: pisteytys tapahtuu niin, että ensin aineenopettaja arvostelee kokelaiden vastaukset, ja sen jälkeen ne pisteyttää YTL eli ylioppilastutkintolautakunta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä